19 septembrie 2010

Foudre..

..souffrance

    Am mai nascocit una din milioanele de comparatii..ma intreb cateodata de ce compar totul..de ce nu este totul simplu..de ce “complicat” are un grad mai mare!? De ce ne mai intrebam “de ce?” daca nu stim niciodata raspunsul sigur!? Am inceput din nou sa aberez, de fapt eram la noua comparatie. Acum e furtuna ..si ma intrabam cum ar fi daca suferinta ar dura exact cat un fulger!!? Sa fie doar asa un flash si sa treaca..e mai grav putin cand fulgerul loveste. 

    Oricum exista mai multe tipuri de suferinta, mai multe tipuri de fulger deci ar trebui sa fie bine asa..fiecare suferinta cu fulgerul ei. Nu stiu daca stiati ca exista fulgerul care loveste in sus..este un fenomen foarte rar asa cum ar trebui sa fie o dezamagire despre care nu poti spune nimic pentru ca te ineci cu lacrimi. Aceste lacrimi sunt de fapt picaturile de ploaie care devin atat de insistente incat se transforma in furtuna! Aceasta furtuna lasa in cele din urma pagube uriase, iti trebuie zile, luni sau poate ani sa refaci totul, sa pornesti de la zero ca si cum ai fost acolo tot timpul si nimic nu s-a intamplat!


    Cu toate ca furtuna a trecut, cu toate ca ai refacut totul iti amintesti ca odata au fost fulgere si tunete si te inspaimanta gandul ca ar putea sa se repete totul, te opresti pentru o clipa si realizezi ca esti doar un om..dai vina pe destin..si pasesti din nou spre necunoscutul minat cu fulgere, stropi de ploaie si furtuni..

Dar ceea ce noi numim disperare este, de fapt, nerabdarea dureroasa a sperantei nehranite. ( George Eliot )


Niciun comentariu: